• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Omega SLIM jest przeznaczony do miejsc o szczególnie śladowej powierzchni użytkowej. Specjalna konstrukcja i zmniejszona szerokość urządzenia daje możliwość umieszczenia go w drobnych przestrzeniach kuchni gastronomicznych, zachowując równocześnie jego całkowitą funkcjonalność, a także ergonomię pracy.
Jednorazowy wsad - 6 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Innowacyjny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny albo automatyczny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm.
stanowczo higieniczna tłoczona komora wytworzona z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Przednia część urządzenia tworzona bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Prosto demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość przystępnego odchylenia ścianki okrywającej wentylator powoduje, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby gwarantuje nie tylko wysoką ochronę termiczną,też jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory słuszne oświetlenie wnętrza. Praktyczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:
  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze i pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • technika ACT, pozwalająca na samoczynną kontrolę i regulację parametrów procesu pracy pieca, a także obniżenie zużycia energii
  • Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
  • Fabryczne programy obróbki
  • Funkcja MYCOOKBOOK asygnowana do zapisywania programów w wybranych folderach
  • Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Możliwość zapisana programów w 10 krokach
  • Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie cyklu
  • Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
  • Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
  • Złącze USB
  • Zintegrowany moduł WIFI
  • System autodiagnostyki
  • Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
  • System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z zróżnicowanymi czasami trwania
  • System prędkiego schładzania komory
  • Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
  • Specjalny cykl przeznaczony do wyrastania ciasta
  • System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
  • skuteczny system iniekcyjnego zaparowania komory pieca
  • Programowany system FCS pozwalający na wymuszone likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Siedem szybkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • 3-punktowa sonda rdzenia
  • dostosowywane nóżki
  • Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
  • Podwójna szyba drzwi komory wytworzona z niskoemisyjnego rodzaju szkła
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
  • Zintegrowany pojemnik na płyn myjący ProfiChef
  • Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach użytkowania pieca. Przy zakupie pieca Omega oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone przez profesjonalnego kucharza! Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i prawidłowo zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane poprzez inwestora. Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów ukazujących efekty pracy pieca i doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów. Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki