Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Omega z bojlerowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 7 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Postępowy design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny lub samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm zezwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Wyjątkowo higieniczna tłoczona komora tworzona z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Przednia część urządzenia wykonana bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość przystępnego odchylenia ścianki zakrywającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę termiczną,jeszcze jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory trafne oświetlenie wnętrza. Funkcjonalna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą lub lewą stronę.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze i pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
- technologia ACT, zezwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów procesu pracy pieca i obniżenie zużycia energii
- Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
- Fabryczne programy obróbki
- Funkcja MYCOOKBOOK asygnowana do zapisywania programów w wybranych folderach
- Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Możliwość zapisana programów w 10 krokach
- Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie procesu
- Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
- Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
- Złącze USB
- Zintegrowany moduł WIFI
- System autodiagnostyki
- Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
- System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z zróżnicowanymi czasami trwania
- System szybkiego schładzania komory
- Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
- Specjalny cykl asygnowany do wyrastania ciasta
- System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
- System szybkiego zaparowania dzięki zastosowaniu luksusowicy pary
- Programowany system FCS zezwalający na wymuszone likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
- technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
- Siedem szybkości wentylatora
- prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- 3-punktowa sonda rdzenia
- Zintegrowany syfon odpływu wody
- dostosowywane nóżki
- Możliwość ustawiania maszyn na sobie
- Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
- Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
- Podwójna szyba drzwi komory tworzona z niskoemisyjnego typu szkła
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- Prysznic na zwijaku
- System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
- samoczynny system płukania i odkamieniania luksusowicy pary
- Zintegrowany pojemnik na płyn myjący i odkamieniacz ProfiChef
- Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia
Uwaga:
Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.
Przy zakupie pieca Omega proponujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego kucharza!
Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i należycie zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane poprzez inwestora.
Zakres szkolenia: podstawowe informacje na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów prezentujących efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów.
Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego poprzez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.