• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Omega z bojlerowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 7 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Postępowy design. Rzetelne wykonanie.

Ręczny, programowalny lub samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.

Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm zezwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Wyjątkowo higieniczna tłoczona komora tworzona z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Przednia część urządzenia wykonana bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość przystępnego odchylenia ścianki zakrywającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę termiczną,jeszcze jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.

2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory trafne oświetlenie wnętrza. Funkcjonalna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą lub lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:

  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze i pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • technologia ACT, zezwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów procesu pracy pieca i obniżenie zużycia energii
  • Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
  • Fabryczne programy obróbki
  • Funkcja MYCOOKBOOK asygnowana do zapisywania programów w wybranych folderach
  • Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Możliwość zapisana programów w 10 krokach
  • Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie procesu
  • Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
  • Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
  • Złącze USB
  • Zintegrowany moduł WIFI
  • System autodiagnostyki
  • Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
  • System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z zróżnicowanymi czasami trwania
  • System szybkiego schładzania komory
  • Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
  • Specjalny cykl asygnowany do wyrastania ciasta
  • System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
  • System szybkiego zaparowania dzięki zastosowaniu luksusowicy pary
  • Programowany system FCS zezwalający na wymuszone likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane usuwanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Siedem szybkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • 3-punktowa sonda rdzenia
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • dostosowywane nóżki
  • Możliwość ustawiania maszyn na sobie
  • Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
  • Podwójna szyba drzwi komory tworzona z niskoemisyjnego typu szkła
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Prysznic na zwijaku
  • System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
  • samoczynny system płukania i odkamieniania luksusowicy pary
  • Zintegrowany pojemnik na płyn myjący i odkamieniacz ProfiChef
  • Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.

Przy zakupie pieca Omega proponujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego kucharza!
Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i należycie zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane poprzez inwestora.
Zakres szkolenia: podstawowe informacje na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów prezentujących efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów.
Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego poprzez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki