Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Delta z natryskowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 11 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe. Europejska produkcja. Postępowy design. Rzetelne wykonanie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Przednia część urządzenia wytworzona bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Wyjątkowo higieniczna tłoczona komora tworzona z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Z łatwością demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość prostego odchylenia ścianki okrywającej wentylator powoduje, iż piec z łatwością utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,w dodatku jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.
3 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory słuszne oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
- Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy
- Możliwość zapisania do 99 programów w 5 krokach
- Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Wielofunkcyjny elektroniczny panel sterowania
- Możliwość zmiany parametrów podczas trwania procesu
- staranna informacja o ustawionych oraz aktualnych parametrach pracy pieca
- System autodiagnostyki
- System prędkiego schładzania komory
- szybki zapis oraz kasowanie programów
- Możliwość ręcznego wydłużania czasu obróbki
- System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
- System prędkiego zaparowania dzięki zastosowaniu ekskluzywnicy pary
- technologia SCS, zezwalająca na kontrolowane likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
- Trzy prędkości wentylatora
- prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- Jednopunktowa sonda rdzenia
- Zintegrowany syfon odpływu wody
- dostosowywane nóżki
- Możliwość ustawiania sprzętów na sobie
- Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- Możliwość konstrukcji prysznica zewnętrznego
- samoczynny system mycia komory pieca
- automatyczny system płukania i odkamieniania wytwornicy pary
Uwaga:
Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.