• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Delta z natryskowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 11 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe. Europejska produkcja. Postępowy design. Rzetelne wykonanie.

Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Przednia część urządzenia wytworzona bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Wyjątkowo higieniczna tłoczona komora tworzona z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Z łatwością demontowalny stelaż na pojemniki GN oraz możliwość prostego odchylenia ścianki okrywającej wentylator powoduje, iż piec z łatwością utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,w dodatku jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.

3 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory słuszne oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:

  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy
  • Możliwość zapisania do 99 programów w 5 krokach
  • Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Wielofunkcyjny elektroniczny panel sterowania
  • Możliwość zmiany parametrów podczas trwania procesu
  • staranna informacja o ustawionych oraz aktualnych parametrach pracy pieca
  • System autodiagnostyki
  • System prędkiego schładzania komory
  • szybki zapis oraz kasowanie programów
  • Możliwość ręcznego wydłużania czasu obróbki
  • System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
  • System prędkiego zaparowania dzięki zastosowaniu ekskluzywnicy pary
  • technologia SCS, zezwalająca na kontrolowane likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Trzy prędkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • Jednopunktowa sonda rdzenia
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • dostosowywane nóżki
  • Możliwość ustawiania sprzętów na sobie
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Możliwość konstrukcji prysznica zewnętrznego
  • samoczynny system mycia komory pieca
  • automatyczny system płukania i odkamieniania wytwornicy pary

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki