• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki ProfiChef Delta z natryskowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 7 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe. Europejska produkcja. Innowacyjny design. Rzetelne wykonanie.

Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Przednia część urządzenia wyprodukowana bez wykorzystania połączeń śrubowych i nitów. Nad wyraz higieniczna tłoczona komora wyprodukowana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN i możliwość przystępnego odchylenia ścianki zakrywającej wentylator sprawia, że piec łatwo utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zapewnia nie tylko wysoką ochronę cieplną,w dodatku jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.

2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory optymalne oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:

  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • Manualne, a także programowane ustawienia trybów pracy
  • Możliwość zapisania do 99 programów w 5 krokach
  • Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Wielofunkcyjny elektroniczny panel sterowania
  • Możliwość zmiany parametrów w trakcie trwania procesu
  • precyzyjna informacja o ustawionych oraz aktualnych parametrach pracy pieca
  • System autodiagnostyki
  • System szybkiego schładzania komory
  • szybki zapis i kasowanie programów
  • Możliwość ręcznego wydłużania czasu obróbki
  • System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
  • System prędkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu elitarnicy pary
  • technika SCS, pozwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Trzy szybkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • Jednopunktowa sonda rdzenia
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • dostosowywane nóżki
  • Możliwość ustawiania sprzętów na sobie
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Możliwość montażu prysznica zewnętrznego
  • automatyczny system mycia komory pieca
  • samoczynny system płukania i odkamieniania luksusowicy pary

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki