Ryż czarny - jest bogaty w wartości odżywcze, gromadzi 18 aminokwasów, żelazo, cynk, miedź, karoten i kilka ważnych witamin. Ziarno ryżu czarnego ma więcej błonnika i witaminy E niż ziarno ryżu białego. Czarny odcień tej odmiany ryżu zmienia się w głęboki fiolet po ugotowaniu. W starożytnych Chinach ziarna czarnego ryżu, uważane za najkorzystniejsze, były spożywane wyłącznie przez cesarza. Dlatego również nazywa się go ryżem „zakazanym", ponieważ nie był przystępny dla ogółu społeczeństwa.
Produkcja Tajlandia.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.