Kasza krakowska BadaPak - pod względem wartości odżywczych zdecydowanie przewyższa ziemniaki, ryż czy makaron do tego jest lekkostrawna. Mieści kwas foliowy, żelazo i witaminę E powoduje. Kasza krakowska BadaPak ma liczną zawartość witamin z grupy B (tiaminy, ryboflawiny, niacyny i pirydoksyny). Kasza krakowska gromadzi potas. W dodatku jest źródłem wapnia, fosforu, magnezu, boru, a także jodu. Dostarcza błonnik pokarmowy.
Kasza krakowska BadaPak ma delikatny aromat i jest smacznym urozmaiceniem rutynowych dań. Nadzwyczajnie smakuje z masłem i koperkiem. Nadaje się do zup, gulaszy, dań mięsnych, sosów. Może być podawana także w wersji na słodko. Jest doskonałym elementem deserów a jej smak znakomicie współgra z wanilią i rodzynkami.
podczas gotowania należy szczególnie uważać, gdyż kasza krakowska błyskawicznie się rozgotowuje.
Kasza krakowska powstaje z łamanych ziaren gryki. Jest nieprażona, dlatego też w procesie produkcji nie traci swych drogocennych wartości odżywczych. Wyglądem przypomina kaszę perłową, jest jasna i mała.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.