OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z funkcjonalnym zamknięciem typu "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym
Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), niezwykle skrupulatnie wyselekcjonowanych i pochodzących z zróżnicowanych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked", i obrabiane przy pomocy płukania "arabica washed".
Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość solidnie, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najszczególniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie za pomocą french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia równocześnie smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa pasuje ponadto doskonale do parzenia przy pomocy alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex, a także syfony. Perfekcyjnie smakuje ponadto parzona w ekspresach automatycznych, a także ciśnieniowych kolbowych.