Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić,zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to,towar nie ma glutenu oznacza, że jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne nieprzystępne pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek.
Autorka rozprawia się z mitami na temat modnych dziś diet eliminacyjnych i udziela poręcznych porad, jak nowoczesnać, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie podkreśla, iż wykluczając ze względów zdrowotnych jeden artykuł, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących części. W tym celu prezentuje gotowe listy zamienników, a także 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią użytkowanie diety w rutynowym życiu.. Do lektury książki nakłania jeszcze piękna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.
Autorzy: Katarzyna Turek
EAN: 9788380212091
Głębokość: 16.000000
ISBN: 978-83-8021-209-1
ilość stron: 256
Oprawa: Miękka
wariant: Książki
Rok wydania: 2018
Szerokość: 165
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Wysokość: 220