Zmywarka gastronomiczna do naczyń ProfiChef SMART PCZ-03053 z pompą odpływu, z funkcją wyparzania dedykowana do mycia szkła, talerzy i sztućców. Elektroniczne sterowanie. Prześwit umożliwia mycie talerzy o maksymalnej średnicy 35 cm. Przy zaimplementowaniu odpowiedniego kosza możliwość mycia pojemników GN.
Zmywarka ma 3 podstawowe cykle mycia: 90 i 120 i 180 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 60ºC (maksymalna temperatura 65oC), natomiast wyparzanie – w temperaturze do 92ºC. Orientacyjna wydajność: 40/30/20 koszy na godz.
Panel sterowania daje możliwość ustawienia wielu funkcji:
- wybór języka komunikatów na wyświetlaczu.
- Wyświetlanie temperatury pracy zmywarki.
- Możliwość aktywacji sygnału dźwiękowego po zakończeniu cyklu mycia.
- Możliwość ustawienia samoczynnego zmywania po zamknięciu drzwi.
- Wyświetlanie sumy wszelkich cykli mycia zmywarki.
- Aktywacja dozowników płynów przemywającego i płuczącego.
- Możliwość ustawienia 4 programów mycia, z ustawieniem czasu procesu, temperatury wody w zbiorniku (maksymalnie 65oC) i bojlerze (maksymalnie 92oC), prędkości dozowania detergentów:
- 1. Czas cyklu: 60-540 s
- 2. Czas cyklu: 0-540 s
- 3. Czas cyklu: 60-540 s
- 4. Czas procesu: 60-720 s (intensywny)
- ustawienia wymuszenia częstotliwości wymiany wody po określonej liczbie cykli
Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - gwarantuje mycie w ustawionej temperaturze (cykl nie zapoczątkuje się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).
Funkcja samoczyszczenia - automatyczne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu przy pomocy gorącej wody z bojlera.
SoftStart - łagodny start dysz przemywających, które nie rotują od razu z maksymalną szybkością, zabezpiecza szkło przed uszkodzeniem.
Pompa odpływu zamontowana w zmywarce umożliwia jej używanie w zmywalni, gdzie odpływ wody umieszczony jest powyżej podłogi. Wykorzystanie pompy spustowej jest bardzo wygodne w przypadku już istniejących lokali gastronomicznych, w których nie jest osiągalne dokonywanie przeróbek sieci wodno-kanalizacyjnej w pomieszczeniu, gdzie umieszczona będzie zmywarka.
Tłoczona wanna ze stali oraz filtry wanny gwarantują utrzymanie czystości na adekwatnym poziomie. Górne i dolne ramiona przemywające oraz płuczące wytwarzane ze stali rdzoodpornej zapewniają właściwą jakość mycia i wyparzania. Urządzenie stworzone jest ze stali nierdzewnej, co gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny.
W wyposażeniu 2 kosze (na talerze i płaski) wytwarzane z odpornego, wysokiej jakości tworzywa oraz koszyczek na sztućce
Zaleca się podmianę wody w komorze przemywającej co 25 cykli albo 2 razy dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). W celu bardziej wydajnego wykorzystania wody w komorze przemywającej zaleca się opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie.
W wyposażeniu zmywarki do naczyń PCZ-03053 znajdują się:
produkowano w UE.
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu mistrzowskich środków chemicznych przeznaczonych do zmywarek przemysłowych. Podwyższoną jakość mycia oraz ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.
Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu.Towar na zamówienie