• Producent:
  • Kategoria: Zdrowa żywność

BIO płatki jęczmienne stanowią cenne źródło wartości odżywczych ponieważ są bogate w błonnik, fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo i witaminy z grupy B. Płatki jęczmienne wytworzone są z ziaren jęczmienia z pełnego przemiału. W trakcie produkcji ziarna pozbawiane są plewki i okrywy owocowo-nasiennej. W wyniku intensywnego obłuszczania ziaren jęczmienia oplewionego pozyskuje się kaszę oraz płatki jęczmienne.

Najpopularniejszym użyciem dla BIO płatków jęczmiennych jest użytkowanie jako dodatek do musli, ciastek czy chleba. Można także stosować do kleików, zup czy jako zagęszczacz do sosów. Zdjęcie jest przykładowe i może odbiegać od pokazanej partii.

Jęczmień to rodzaj zboża, który rośnie w głównej mierze w klimacie umiarkowanym. To jedno z pierwszych ziaren uprawianych przez starożytne cywilizacje – jęczmień znano i uprawiano w Egipcie ponad 10 tys. Lat temu. Co więcej, jęczmień jest czwartym głównie wykonanym na świecie (po kukurydzy, ryżu i pszenicy) zbożem. W rejonie Afryki i Bliskiego Wschodu z jęczmienia wytwarzane są tamtejsze narodowe dania, a także wykorzystywany jest także jako dodatek do herbaty.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki