Sposób wykorzystywania: Spożywać 3 razy dziennie po jednej łyżeczce najlepiej 30 min. Przed posiłkiem lub jako dodatek do różnorodnych potraw np. Sałatek.
Wytrącanie się osadu w trakcie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość towaru.
Ostropest plamisty zapisał się w historii medycyny i zielarstwa dzięki swoim owocom zawierającym sylimarynę, fitosterole, flawonoidy, garbniki, białka i aminy biogenne (histaminę, tyraminę), kwasy ekologiczne, śluz, witaminy C i K, cukry oraz sole mineralne. Olej z nasion ostropestu znamionuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (50 proc.) należącego do grupy kwasów omega-6.
składniki: Olej tłoczony z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum L.) - 100 %
Przed otwarciem przechowywać w chłodnym miejscu, chronić od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętej butelce.
Producent: Zakład Konfekcjonowania Ziół Flos Elżbieta i Jan Głąb spółka jawna, 98-345 Mokrsko 118.