• Producent: WSiP
  • Kategoria: Kuchnia, przepisy kulinarne
  • ISBN: 9788302147418
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Katarzyna Kocierz, Marta Misiarz
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 328
  • Rok wydania: 2014

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W publikacji dokładnie omówiono towary żywnościowe - zwrócono uwagę na dane widoczne dla konsumenta.

Zaprezentowano wybrane grupy towarów nieżywnościowych oraz zasady dotyczące transportu i magazynowania. Wskazano najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta. Opisano procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli jakościowej i ilościowej.

Zwrócono uwagę na BHP i techniki użytecznej pracy na stanowisku sprzedawcy. Szczególny nacisk położono na ochronę praw konsumenta, uczciwość i odpowiedzialność sprzedawcy. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.

Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne - do pobrania w Klubie Nauczyciela.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki