Sałatki i dania z warzyw to kolejna z kolekcji świetna książka, w której znajduje się sporo perfekcyjnych przepisów nie tylko na smaczne, zdrowe i bogate w witaminy sałatki i surówki, lecz także na pożywne potrawy z warzyw – najróżniejszego rodzaju omlety, racuszki czy risotta, które mogą stanowić samodzielny posiłek. Autorka zebrała także podstawowe przepisy na smakowite sosy.
W poradniku wyszukamy jednocześnie proste i sprawdzone pomysły, jak i receptury na dania mniej znane w naszej konwencjonalnej kuchni. Każdy amator korzystnego jedzenia bez dwóch zdań coś dla siebie wybierze.
---------------------
Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom – mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.
Tak bogaty i różnorodny komplet przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie przystępnych produktów. Dzięki precyzyjnym wskazówkom siostry Marii i załączonym do nich atrakcyjnym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę.
Kolejne części kolekcji nie tylko tworzą kompendium wiedzy kulinarnej, ale układają się na kuchennej półce w luksusową kolekcję – to gratka dla sympatyków korzystnej kuchni i korzystnej książki!