Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją równocześnie dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purée czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury tradycyjne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce „Dynia na krągło" czytelnik wyszuka ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą radować się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia ulepszona jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami. Tytuł Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień Autor Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo Buchmann EAN 9788383180298 ISBN 9788383180298 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 144 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda