• Producent: DIFIN
  • Kategoria: Kuchnia, przepisy kulinarne
  • ISBN: 9788376414454
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Krystyna Osowska
  • Wydawnictwo: Difin
  • Ilość stron: 288
  • Rok wydania: 2012
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania i ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik mieści treści z wielu dziedzin, m.in. Z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory poręczne. Przykłady zawarte w tej publikacji pozostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży. Całość podręcznika pozostała podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z rozmaitych dziedzin nauki. Rozdział 1. Mieści podstawowe dane związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej. Zagadnienia związane z posiadajątkiem marki, jego finansowaniem, a także obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są dodatkowo przykłady i ćwiczenia ukazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski. Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale trzecim. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. I 5. Ostatnie dwa rozdziały pozostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w rozmaitych rozmiarach.

Podtytuł: Technikum, szkoła policealna
ISBN: 9788376414454
Kod paskowy: 9788376414454
Autorzy: Kozłecka Barbara, Osowska Krystyna
Rok wydania: 2012
Kod wydawcy: 20629
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 288
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.0x23.0cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.43
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki