Ostropest plamisty BadaPak poleca się spożywać całkowicie lub mielić dopiero przed wykorzystaniem, wtedy zachowuje najwięcej cennych substancji. Smak ziaren ostropestu jest neutralny, dlatego można dodawać go do potraw, jogurtów, sałatek, koktajli. Z ziaren można ponadto przygotować napar, wówczas dwie łyżeczki świeżo zmielonych nasion zalewamy wrzątkiem i pijemy po osiągnięciu przez niego stosownej temperatury.
Ostropest to jednoroczna roślina przypominająca swoim wyglądem oset. Występuje powszechnie w Europie Południowej, Afryce Północnej oraz Azji. Aktualnie można ją spotkać w wielu rejonach świata, uprawiany jest jeszcze w Polsce.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.