N°1 ProBiotic 10 kapsułek

chwilowy brak towaru

  • Producent: Lab One
  • Kategoria: Witaminy i minerały
  • Postać: kapsułki

kabel pokarmowy człowieka to siedlisko szerokiej ilości różnych drobnoustrojów - w jelitach może występować choćby 1500 gatunków bakterii. Tworzą one prawdziwy ekosystem, który zmienia się pod wpływem różnorodnych czynników np. Wieku i oczywiście diety. Poprawne odżywianie to ważny czynnik powodujący, że flora bakteryjna pozostaje w równowadze. Ta harmonia może być jednak zachwiana np. Przez złą dietę czy użytkowanie antybiotyków. Bakterie obecne w układzie trawiennym człowieka można podzielić na 3 grupy: pożyteczne (Bifidobacterium, Lactobacillus), oportunistyczne (Bacteroides, Eubacterium) i chorobotwórcze (Clostridium, Staphylococcus)1.

30 MILIARDÓW KULTUR BAKTERII W 1 KAPSUŁCE

Z każdą kapsułką N°1 ProBiotic dostarczysz sobie 30 miliardów kultur bakterii z 10 szczepów bakteryjnych. Poszczególne szczepy posiadają numerację (znajdziesz ją w składzie, po łacińskiej nazwie danego szczepu), co oznacza, że dany szczep został dokładnie określony. W składzie naszego suplementu diety znalazły się takie bakterie jak:

  • Bakterie z typu Bifidobacterium, np. Bifidobacterium lactis.

gram-dodatnie bakterie bytujące w jelicie grubym. Obecne w przewodzie człowieka praktycznie od samego początku życia, ponieważ noworodek uzyskuje je przy przechodzeniu przez kanał rodny.

  • Bakterie z typu Lactobacillus, np. Lactobacillus paracasei.

Lactobacillus to gram-dodatnie bakterie zaliczane do bakterii kwasu mlekowego. Część z nich bierze udział w procesie fermentacji mlekowej. Lactobacillus plantarum ma jeden z największych genomów spomiędzy bakterii mlekowych, a Lactobacillus rhamnosus jest użytkowana jako składnik jogurtów i produktów mlecznych

  • Bakteria Streptococcus thermophilus

stosowana w procesie przetwarzania mleka

  • Błonnik akacjowy

Oprócz szczepów, N°1 ProBiotic posiada błonnik akacjowy. Nie jest on trawiony poprzez ludzki organizm, za to może zostać wykorzystany poprzez bakterie do rozwoju.

zastrzeżonA technologia MIKROKAPSUŁKOWANIA

Zadbaliśmy o dokładną ochronę komórek bakteryjnych. Każda z nich jest pokryta cienką lipidową powłoką, która gwarantuje ochronę nie tylko podczas przechowywania,także w sytuacji przechodzenia poprzez układ pokarmowy. Mikrokapsułkowanie broni również przed wilgotnością, kwasowością, światłem, tlenem. To dzięki tak dobrej ochronie masz pewność, iż kultury bakterii trafią do dalszych odcinków przewodu pokarmowego. Choćby 5 razy mniejsza ilość bakterii chronionych mikrokapsułkowaniem pozwala zasiedlić jelita jednakowo skutecznie jak w przypadku obszerniejszej liczby bakterii pozbawionych tej ochrony.

Porównanie stabilności przy przechowywaniu artykułu w temperaturze pokojowej:

Lyobac – bakterie bez ochrony mikrokapsułkowej

Microbac – bakterie chronione mikrokapsułkowaniem

obszerniejsza stabilność w temperaturze 25 poziomów C zezwala na wykorzystywanie ekonomicznej, mniejszej dawki w celu uzyskania takich samych efektów.

1 Krakowiak O., Nowak R., Mikroflora przewodu pokarmowego człowieka – znaczenie, rozwój, modyfikacje [w:] Postępy fitoterapii 3/2015, 193-200.

* AJF – Aktywne jednostki fluorescencyjne

Badania jakościowe

N°1 ProBiotic - badanie na obecność glutenu.pdf

Produkty najpopularniejsze w kategorii Witaminy i minerały

Najpopularniejsze kategorie

Najpopularniejsze marki