Gotowanie na płycie indukcyjnej to progresywny i produktywny sposób na perfekcyjne rezultaty. Jest szybsze od płyt gazowych i komfortowojsze od płyt ceramicznych. Ciepło wyprodukowane jest na zasadzie indukcji magnetycznej i powstaje miejscowo w momencie, gdy na płycie umieścimy garnek z ferromagnetycznym dnem. Płyty indukcyjne są najmocniej energooszczędne - ciepło powstaje bowiem miejscowo, podgrzewając jedynie dno naczynia, a nie całe pole.
parametry standardowE Lokalizacja panelu sterowania
Z przodu
liczba żeliwnych elektrycznych pól grzejnych
0
Wskaźnik włączenia urządzenia
Tak
Wskaźnik ciepła resztkowego
Oddzielny
ilość elektrycznych pól cieplnych
4
liczba halogenowych pól grzejnych
0
ilość ceramicznych pól cieplnych
0
Timer
Możliwość programowania
liczba elektrycznych pól podtrzymywania ciepła
0
Zabezpieczenia przeciwwypływowe gazu
Nie dotyczy
dane technicznE Moc przyłączeniowa (W)
7200
Wysokość urządzenia (mm)
56
Wysokość zapakowanego urządzenia (mm)
140
Maksymalna szerokość niszy (mm)
560
znikoma szerokość niszy (mm)
560
wariant zasilania
Elektryczna
Długość kabla przyłączeniowego (cm)
0
Głębokość urządzenia (mm)
510
Głębokość zapakowanego urządzenia (mm)
590
Szerokość zapakowanego urządzenia (mm)
670
rodzaj urządzenia
Do zabudowy