Gotowanie na płycie indukcyjnej to progresywny i skuteczny sposób na świetne rezultaty. Jest szybsze od płyt gazowych i wygodniejsze od płyt ceramicznych. Ciepło wyprodukowane jest na zasadzie indukcji magnetycznej i powstaje miejscowo w chwili, gdy na płycie umieścimy garnek z ferromagnetycznym dnem. Płyty indukcyjne są najbardziej energooszczędne - ciepło powstaje bowiem miejscowo, podgrzewając jedynie dno naczynia, a nie całe pole.
parametry standardowE Lokalizacja panelu sterowania
Z przodu
liczba żeliwnych elektrycznych pól cieplnych
0
Wskaźnik włączenia urządzenia
Tak
Wskaźnik ciepła resztkowego
Oddzielny
ilość elektrycznych pól cieplnych
4
ilość halogenowych pól grzewczych
0
liczba ceramicznych pól cieplnych
0
Timer
Możliwość programowania
ilość elektrycznych pól podtrzymywania ciepła
0
Zabezpieczenia przeciwwypływowe gazu
Nie dotyczy
informacje technologicznE Moc przyłączeniowa (W)
7200
Wysokość urządzenia (mm)
56
Wysokość zapakowanego urządzenia (mm)
140
Maksymalna szerokość niszy (mm)
560
niewiele znacząca szerokość niszy (mm)
560
wariant zasilania
Elektryczna
Długość kabla przyłączeniowego (cm)
0
Głębokość urządzenia (mm)
510
Głębokość zapakowanego urządzenia (mm)
590
Szerokość zapakowanego urządzenia (mm)
670
rodzaj urządzenia
Do zabudowy