chwilowy brak towaru
Syrop Maple Spice Monin może mieć pokaźne użycie, polecany jest do kawy, herbaty, naleśników, deserów, ciast.
Syrop ma bursztynową barwę. Charakteryzuje się mdłym, słodkawym smakiem.
Syrop klonowy wyprodukowany jest z soku klonowego. Jako pierwsi produkcję rozpoczęli Indianie północnoamerykańscy, którzy nie znając kotlarstwa, do soku gromadzonego w ceramicznych misach wrzucali rozgrzane w ognisku kamienie. Z czasem Europejczycy przybywający do Ameryki zaczęli zmieniać sposób wytwarzania, przez długofalowe gotowanie w miedzianych kotłach.
Fabryka Monin oferuje Państwu syrop wykonany według ich współczesnej receptury. Jego słodki przyjemny smak, z powodzeniem może być alternatywą dla białego cukru. Dzięki czemu herbata i kawa nabiorą specyficznego smaku.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Maple Spice MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie elementy w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Maple Spice MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.