chwilowy brak towaru
Syrop Blood Orange Monin może posiadać pokaźne użycie, polecany jest do koktajli, mrożonych drinków, herbat, deserów.
Syrop ma pomarańczowo-czerwoną barwę. Cechuje się cytrusowym aromatem i mocnym, owocowym smakiem.
Czerwona pomarańcza jest typym pomarańczy, która wzięła swą nazwę od karmazynowego-krwawego miąszu. Jest to skrzyżowanie uprawianych od czasów starożytnych odmian, najprawdopodobniej pomarańczy olbrzymiej i mandarynki. Oryginalna odmiana pochodziła z Sycylii (nazywana Tarocco), w momencie obecnej istnieją jeszcze dwie odmiany: Sanguinello w Hiszpanii oraz Moro w USA, gdzie jest ona wyjątkowo lubiana.
niezwykle soczysta, ma wyraźny smak: słodki i gorzki. Trochę mniej kwaśna aniżeli zwykłe pomarańcze. Jest ona na dodatek idealnie znana dzięki swemu niesamowitemu kolorowi. Natężenie barwników nadało jej miąższowi odcień czerwony lub purpurowo-czerwony.
Przykładowe receptury:
Margarita
Orzeźwiająca herbata