Syrop White Chocolate Monin może mieć obszerne użycie, polecany jest do kawy, koktajli, napojów deserowych, napojów mlecznych.
Syrop wyjątkowo przejrzystą, złotą barwę. Znamionuje się maślanym aromatem z nutką wanilii, zyskuje sobie entuzjastów swoim pysznym, kremowo-kakaowym smakiem.
W odróżnieniu od „czekolady" (tj. Czekolady mlecznej lub gorzkiej), bogaty, maślany smak białych czekolad nie pochodzi od samych ziarenek kakao ale od masła kakaowego. Słodki, subtelny smak białej czekolady doskonale uzupełnia i wzmacnia inne smaki. Nieprzeciętna do robienia kawy mokka albo wzmacniania chłodzonych, a także mrożonych kaw z mlekiem skondensowanym, cappuccino, espresso itp.
Przykładowe receptury:
Cappuccino Martini
7 ml syropu Hazelnut MONIN
15 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
35 ml wódki
lód
Umieść komponenty w szejkerze. Wstrząsaj przez kilkanaście sekund.
Nalej mieszankę do kieliszka i udekoruj.
Mrożona biała mokka
30 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
1 łyżeczka cukru pudru o smaku waniliowym
lód
Umieść komponenty w szklance i skrupulatnie wymieszaj.