chwilowy brak towaru
Syrop Amaretto Monin może mieć pokaźne użycie, rekomendowany jest do kawy latte, cappuccino, mokka, koktajli, drinków bezalkoholowych.
Syrop jest barwy jasno złotej. Znamionuje się kuszącym słodkim aromatem z lekką nutą goryczki. Pyszny smak migdałowo-karmelowych ciasteczek.
Amaretto to napój alkoholowy pochodzący z Włoch, znany jest zw swego słodkiego, lekko gorzkawego smaku. Likier ten produkowany jest z użyciem migdałów albo z pestek moreli, brzoskwiń, wiśni i innych owoców.
Syrop Amaretto Monin wytwarzany pozostał ze dokładnie wyselekcjonowanych i czystego cukru trzcinowego, jest wysoce skoncentrowany, a jego autentyczny cudowny smak i aromat generuje możliwość sporządzenia najróżniejszych napojów.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Amaretto MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
perfekcyjna kawa Amaretto
1 espresso
20 ml syropu Amaretto MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.