chwilowy brak towaru
Kombucha inaczej zwana grzybem herbacianym to pradawny ludowy środek leczniczy, który był wykorzystywany w Chinach już 2000 lat temu. Obecnie przeżywa swój renesans, a jego parametry zdrowotne są doceniane na całym świecie, także poprzez gwiazdy z Hollywood.
Dzięki Autorowi teraz i Ty możesz sam przygotować z niego cudowny napój i radować się jego smakiem, a także genialnym działaniem. Kombucha zwana po polsku kombuczą to orzeźwiający i zdrowotny eliksir otrzymywany przez przefermentowanie herbaty (typowo czarnej albo zielonej) z cukrem za pomocą "grzyba" kombuchy w symbiozie kolonii bakterii i drożdży.
Napój jest słodko-kwaśny, lekko musujący i przypomina w smaku sok jabłkowy. Zogromną ilość witamin z grupy B oraz witaminę C i sporo innych cennych witamin i kwas mlekowy, octowy, szczawiowy, glukoranowy, masłowy, nukleinowy, aminokwasy i enzymy.
Po jego wypiciu czujemy się wzmocnieni i pełni energii. Jest środkiem uniemożliwiającym wielu chorobom. Efektywnie pomaga w leczeniu raka, działa wspomagająco przy zaburzeniach łaknienia, w przypadkach utraty ostrości wzroku, w chorobach stawów, nerek, wątroby i włosów.
likwiduje także z organizmu toksyny, reguluje ciśnienie krwi, stabilizuje poziom cholesterolu, a także upraszcza spalanie tkanki tłuszczowej. W tej książce Autor wyjaśnia nie tylko czym jest kombucha i jakie ma działanie, ale także jak przygotować z niej zdrowotny eliksir długowieczności.
Podpowiada dodatkowo jak hodować grzyb herbaciany i zadbać o jego świeżość. Ta publikacja uznawana jest za „Biblię kombuchy#8221;. Kombucha świeże źródło wiecznej młodości.