chwilowy brak towaru
Mieszanka do chleba bezglutenowego z żurawiną marki Pięć Przemian to prosty sposób na przygotowanie aromatycznego i pełnego wartości odżywczych pieczywa. Za sprawą doboru odpowiednich elementów, z pomocą mieszanki do chleba bezglutenowego z żurawiną przygotowywanie pieczywa jeszcze nigdy nie było takie proste. Do gotowej mieszanki bezglutenowej należy dodać około 500 ml konkretnie gazowanej wody i precyzyjnie wymieszać wszystkie elementy. Następnie, ciasto należy przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem klarowanym i obsypanej płatkami owsianymi. Kolejno, należy rozgrzać piekarnik do 190°C i piec w nim chleb poprzez około 90 minut.
Warunki przechowywania: Mieszankę do chleba bezglutenowego z żurawiną należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych. Zgodnie ze wskazaniami producenta, mieszanka do chleba bezglutenowego z żurawiną za każdym razem musi być szczelnie zamknięta, żeby w ten sposób chronić ją przed zgubnym działaniem czynników zewnętrznych.
Skład: Bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowe płatki owsiane, mąka teff, płatki teff, kawałki suszonej żurawiny (suszona żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, łuska babki jajowatej, nasiona chia, sól himalajska.
Uwaga! produkt może zawierać drobne ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml artykułu
Wartość energetyczna – 1492kJ / 357kcal;
Tłuszcze – 11g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,5g;
Węglowodany – 50g, w tym cukry: 8,4g;
Błonnik – 15g;
Białko – 13g;
Sól – 1,9g.