chwilowy brak towaru
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi marki Pięć Przemian to prosty sposób na przygotowanie pełnowartościowego pieczywa z dodatkiem obfitujących w witaminy orzechów włoskich. By upiec pyszny chleb, który zniewoli Cię swoim specyficznym aromatem o poranku, starczy:
Tak przygotowane pieczywo najlepiej podawać w towarzystwie sałatki ze świeżych pomidorów z dodatkiem ulubionych ziół. W sten sposób przygotujesz nie tylko smaczne,głównie pełne wartości odżywczych śniadanie.
Warunki przechowywania:Mieszankę do wypieku chleba bezglutenowego należy przechowywać w chłodnymi suchym miejscu, z dala od bezpośredniego źródła światła. Zgodnie ze wyróznioniami producenta, produkt powinniśmy zawsze przechowywać szczelnie zamknięty, aby w ten sposób chronić go przed krzywdzącym działaniem czynników zewnętrznych, na przykład moli kuchennych.
Skład:Bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowe płatki owsiane, mąka teff, płatki teff, orzechy włoskie (13%), siemię lniane (brązowe), pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Uwaga! produkt może zawierać znikome ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g artykułu
Wartość energetyczna –1528kJ /365kcal;
Tłuszcze – 17g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8g;
Węglowodany – 39g, w tym cukry: 2,1g;
Błonnik – 17g;
Białko – 12g;
Sól – 1,7g.