Ostropest plamisty BadaPak poleca się spożywać kompletnie lub mielić dopiero przed wykorzystaniem, wtedy zachowuje najwięcej cennych substancji. Smak ziaren ostropestu jest neutralny, dlatego można dodawać go do potraw, jogurtów, sałatek, koktajli. Z ziaren można w dodatku przygotować napar, wówczas dwie łyżeczki świeżo zmielonych nasion zalewamy wrzątkiem i pijemy po osiągnięciu poprzez niego trafnej temperatury.
Ostropest to jednoroczna roślina przypominająca swym wyglądem oset. Występuje powszechnie w Europie Południowej, Afryce Północnej oraz Azji. Aktualnie można ją spotkać w wielu rejonach świata, uprawiany jest również w Polsce.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.