chwilowy brak towaru
Ciroc Peach to połączenie dwóch rodzajów winogron: Mauzac Blanc z regionu Gaillac i Ugni Blanc z regionu Cognac, które zaowocowało wytworzeniem perfekcyjnie przygładzonej i szczególnie delikatnej Ciroc Vodka o smaku brzoskwiniowym.
wykwintna, smukła butelka z grubego szkła zaprojektowana pozostała w taki sposób, aby uczcić region pochodzenia Ciroc. Wytłoczony w dolnej części wzór demonstruje dachowego kogucika (wskazującego kierunek wiatru), stojącego dumnie na kiści winogron, które są francuskim symbolem tradycji kontrolowanej produkcji wina. Element ten pozostał powtórzony na plastikowej nakrętce.
W procesie produkcji grona poddawane są zimnej fermentacji, a następnie czterokrotnie destylowane w kolumnach. Kolejnym etapem jest zmieszanie destylatów powstałych z w/w dwóch odmian winogron i taki blend poddawany jest piątemu, ostatniemu procesowi destylacyjnemu - tym razem odbywa się on w miedzianym alembiku. Zanim jednak powstanie gotowy artykuł, winogrona muszą spędzić odpowiedni czas na krzewach - i ten "czas" ma obszerne znaczenie... Owoce te są zbierane ręcznie po przedłużonym okresie dojrzewania, a zbiory odbywają się przy niskich temperaturach nocnych, co ma im zapewnić zachowanie świeżości i ochronę naturalnych aromatów.