Ostrzałki kuchenne

 

 

Nowości:

Ostrzałka diamentowa 360/600/1200 (t1202dc) marki Taidea 89 zł ZOBACZ Osełka która będzie pomocna wszędzie tam, gdzie przydadzą się ostre noże. Pokrywa została tworzona w pełni z polerowanej stali nierdzewnej, co nadaje jej interesujący wygląd i ułatwia czyszczenie. Kółka ostrzące zezwalają na staranne i staranne ostrzenie noża podczas przesuwania go w obu kierunkach. Spód pokrywy produkowany jest z przeciwpoślizgowej gumy, co uniemożliwia przesuwaniu się narzędzia podczas pracy. Dwustopniowy system ostrzenia umożliwia naostrzenie każdego rodzaju noży - zgrubne ostrzenie, które przygotowuje krawędź i nadaje optymalny kąt, oraz ostrzenie ostateczne, które wygładzając nóż, gwarantuje świetny efekt końcowy. - gradacja 360 służy do ostrzenia tępych noży, a także do noży ceramicznych. - gradacja 600 służy do bieżącego ostrzenia lekko stępionych noży i nadaje stosowną ostrość roboczą. - gradacja 1200 (stopień trzeci) służy głównie do wygładzania powierzchni noża. Tej gradacji można także używać do podostrzenia noża, finezyjnie przesuwając ostrzem przez szczelinę. informacje techniczne rodzaj osełki: ręczna Materiał ścierny: diament i ceramika Gradacja - 360/600/1200 Producent: Taidea Technology, Polska UWAGA! Wykruszanie się warstwy ściernej jest w sytuacji nowej osełki diamentowej jest rzeczą normalną i powinno ustąpić po dotarciu się osełki. Nie należy jednak stosować obfitego nacisku w trakcie ostrzenia, ponieważ nad wyraz przyspiesza to zużycie osełki diamentowej, stanowczo tych o gradacji >600. Ostrzymy na sucho, ewentualnie przy użyciu wody. Nie stosujemy oleju! Czyścimy pod bieżącą wodą przy użyciu subtelnych detergentów.
  • Producent Taidea
Ostrzałki kuchenne